مراسم اختتامیه نخستین جشنواره ملی کتاب افراد معلول ایران کاما عصر روز سه شنبه 05/09/1398 با حضور مقامات و مدیران کشوری و جمعی از معلولان از جمله نابینایان در سالن قلم سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
در این مراسم، مقامات و مدیران بخشهای مختلف دولتی از جمله اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، محسن جوادی، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیکنام حسینیپور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، علیرضا مختارپور، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، علیاکبر جمالی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل انجمن نابینایان
کشور؛ منصور برجیان، مدیرعامل انجمن علمی و آفرینشهای هنری ایران؛ منصور شادکام، قائممقام انجمن نابینایان ایران و دبیر اجرایی جشنواره؛ حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی انجمن نابینایان ایران: در این مراسم که با قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید توسط قاری نابینا جناب آقای عباس پورفرد آغاز شد مجری برنامه ضمن خوشآمد گویی به میهمانان به توضیحی در باره نخستین جشنواره کاما پرداخت. سپس علی اکبر جمالی به عنوان مدیر عامل انجمن نابینایان ایران و رئیس شورای سیاستگزاری جشنواره کاما ضمن خوشآمدگویی به میهمانان به اهمیت بحث توجه به امر مطالعه در میان معلولان پرداخت.
جمالی در بخشی از صحبتهایش به برگزاری جشنواره کتاب نابینایان در سال 1396 اشاره کرد و ادامه داد: امسال با توجه به مشکلات موجود تصمیم بر این شد تا این جشنواره را به طور مشترک با انجمن علمی آفرینشهای هنری معلولان برگزار کنیم و طبیعی بود که وسعت این جشنواره فراتر از نابینایان باشد و تمام گروههای معلولان را شامل شود.
منصور شادکام به عنوان دبیر شورای سیاستگزاری و دبیر اجرایی جشنواره کاما به توضیحی در باره نحوه برگزاری این جشنواره پرداخت و از ارگانهای مختلفی که کمک کردند تا این جشنواره به خوبی برگزار شود، به نیکی یاد کرد. البته شادکام از سازمان آموزش و پرورش استثنایی که در میانه راه و بدون انجام هیچ گونه همکاری خاصی از حضور شورای سیاستگزاری جشنواره انصراف داد انتقاد کرد و افزود: یکی از ارگانهایی که ارتباط مناسبی با بحث کتاب و کتاب خوانی در میان معلولان دارد، بدون هیچ گونه همکاری خاصی در میانه راه از جمع ما خارج شدند.
در نخستین جشنواره ملی کاما آثار رسیده در موضوعات: اجتماعی، آسیبهای اجتماعی مربوط به انواع معلولیتها؛ توانبخشی افراد دارای معلولیت، روانشناسی، مشاوره
و پیشگیری از انواع معلولیتها، شهرسازی و فضاهای شهری و مناسبسازی آنها برای افراد دارای معلولیت، تربیتبدنی و فضاهای ورزشی و مناسبسازی آنها برای افراد دارای معلولیت، پزشکی مرتبط با افراد دارای معلولیت، ادبیات داستانی، شعر، هنر، تاریخ، کلیات و(آثار افراد دارای معلولیت)، کودک و نوجوان (آثار افراد دارای معلولیت) از سوی داوری ارزیابی، تفکیک و موضوعبندی شد.
در اين دوره در مجموع 135 عنوان کتاب در دبیرخانه جایزه کتاب سال مورد ارزيابي قرار گرفت كه پس از داوری مرحله اول 20 عنوان کتاب به مرحله دوم راهيافت که از
میان آثار یاد شده، پس از ارزیابی دقیق و علمی هر اثر توسط حداقل دو نفر از داوران، 11 عنوان کتاب، «برگزیده» و 8 عنوان کتاب «شایستۀ تقدیر» شناخته شدند.
از ميان آثار برگزيده 7 اثر تأليف، 3 اثر ترجمه و یک اثر تصحیح هستند. همچنين از ميان آثار شايسته تقدير، 7 اثر تأليف و یک اثر ترجمه هستند.
آثار برگزیده
کلیات
ـ دایرهالمعارف نوابغ و مشاهیر، 2 ج، تألیف منصور برجیان و علی ملکپور، تهران: انتشارات راش، 1397.
ـ راهنمای نشریات معلولیتی، تألیف اباذر نصر اصفهانی، قم: انتشارات توانمندان، 1397.
آموزش و پرورش و روانشناسی
ـ برنامهریزی کارکردی برای دانشآموزان با نیازهای ویژه، تألیف پل وهمن و جان کرجل، ترجمه باقر غباری بناب و فرزانه معتمدی، تهران: دانشگاه تهران، مرکز انتشارات
و چاپ، 1396.
شعر معاصر
ـ رفت … اینجا بود، سرودۀ رضا نظریایلخانی، تهران: انتشارات داستان، 1395.
ادبیات داستانی ترجمه
ـ داستانی فراموشناشدنی، نوشتة جانی ایرکسون تادا، ترجمه آیدا الهی، مشهد: انتشارات ترانه، 1394.
متون ادبی قدیم
ـ دیوان حکیم سنایی، تصحیح: محمدرضا برزگر خالقی، تهران: انتشارات زوار، 1393.
توانبخشی
ـ در همین چند قدمی، تألیف راضیه کباری و رضا بهار، تهران: انتشارات بهمنش، 1397.
ـ کودک توانمند من، تألیف رامین محمدی، تهران: انتشارات کلید آموزش، 1397.
زندگینامه
ـ هنگامه صابری: نابینا، حقوقدان و استاد دانشگاه، گردآوری: دفتر فرهنگ معلولین، قم: توانمندان، 1397.
کودک و نوجوان
داستان ایرانی
ـ ماجرای شاهزاده و لکلک، نوشتة عرفان شیروانی لک، شیراز: انتشارات تختجمشید، 1397.
داستان خارجی
ـ داستانهای کودکان و نوجوانان، نوشتة بنیامین شیروانیلک، شیراز: انتشارات تختجمشید، 1396.
2ـ2. آثار شایسته تقدیر
آموزش و پرورش
تألیف
ـ از رسم المصحف تا رسم بریل، تألیف محمد نوری، قم: انتشارات توانمندان، 1397.
ترجمه
ـ بررسی احساسات، تألیف آنجلا اسکارپا و آنتونی ولز و تونی آتوود، ترجمه جمیله خدادادی و امیر قمرانی و احمد یارمحمدیان، اراک: انتشارات دانش کیان، 1397.
علوم خالص
ریاضیات
ـ آنالیز عددی پیشرفته، تألیف امین شاهکرمی، تهران: انتشارات اندیشۀ عصر، 1396.
ادبیات
داستان و رمان
ـ رؤیای شیرین (مجموعه داستان)، نوشتة علی جعفری، بروجرد: انتشارات کلهری، 1397.
شعر معاصر
ـ میایستم، سرودۀ علیرضا پورحسینی، تهران: انتشارات آوای کلار، 1397.
توانبخشی
ـ اصول و مبانی توانبخشی، تألیف آمنه امامی اویلق، تبریز: انتشارات انس، 1396.
همگام با کودکان دارای آسیب بینایی و خانواده آنان، تألیف حمدالله خواجه حسینی، تهران: انتشارات بهمنش، 1397.
زندگینامه
ـ احمد پوستچی (فعال در عرصه آموزش و پرروش نابینایان قم)، تألیف محمد نوری، با همکاری کاظمی اقدس، علی نوری، منصوره ضیاییفر، مسعود باقری، قم: انتشارات توانمندان،
1397.
ـ زهرا یاربی توانمند ناشنوا، بهاهتمام دفتر فرهنگ معلولین، قم: انتشارات توانمندان، 1397.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.