چهارمین نشست هماندیشی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره کاما (کتاب افراد معلول ایران) روز یکشنبه اول مردادماه در دفتر مرکزی انجمن نابینایان ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی انجمن نابینایان ایران: مهندس منصور شادکام قائممقام انجمن نابینایان ایران و دبیر اجرایی دومین جشنواره ملی کاما در ارتباط با این نشست گفت: در این نشست نماینده معاونت فرهنگی وزارت ارشاد مانند جلسات قبلی حضور نداشتند. این امر نشان دهنده عدم توجه مدیران فرهنگی کشور به رویدادهای فرهنگی معلولان است. وی افزود: در حوزه افراد دارای معلولیت، یکی از مهمترین جشنوارههایی که در کشور برگزار میشود، جشنواره کاما است که به معرفی نویسندگان، مترجمان، مصححان دارای معلولیت و تمامی پدید آورندگانی که در حوزه افراد دارای معلولیت کتاب منتشر کردهاند میشود. اما وزارت ارشاد به جای آنکه این جشنواره را مورد حمایت مستقیم خود قرار دهد، نماینده آن از شرکت در جلسات شورای سیاستگذاری سر باز میزند که این امر جای تأسف دارد. از دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی انتظار میرود عنایت ویژهای نسبت به این مسئله داشته باشند. رئیس ستاد جشنواره کاما بیان کرد: بعد از نامه اعتراضآمیز انجمن نابینایان ایران به وزیر آموزش و پرورش به علت عدم شرکت نماینده آموزش و پرورش استثنایی کشور، از جلسه امروز نماینده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در جلسات شورای سیاستگذاری شرکت خواهند کرد.
مهندس شادکام به تصمیمات اتخاذ شده از سوی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره کاما در نشست اول مردادماه اشاره کرد و بیان داشت: با تصمیم نهاد کتابخانههای عمومی کشور یک اقدام ارزشمند در ارتباط با شرکت کنندگان امسال قرار است صورت گیرد. وی در این ارتباط افزود: کسانی که آثار آنها در زمره کتابهای برگزیده قرار گیرد کتاب آنها از سوی نهاد کتابخانههای عمومی کشور خریداری خواهد شد. دبیر اجرایی جشنواره کاما در خصوص کم و کیف این مهم گفت: قرار است کمیتهای در نهاد کتابخانههای عمومی کشور تشکیل شود و کتابهای برگزیده را مورد بررسی قرار دهد. بسته به کیفیت محتوا و اثربخشی آن کتاب تصمیم گرفته میشود که از آن کتاب چند نسخه خریداری شود. اما آنچه که مدیران این سازمان به ما قول دادهاند این است که این حمایت، شامل تمامی کتابهای برگزیده جشنواره کاما خواهد شد.
قائممقام انجمن نابینایان ایران گفت: در نشست امروز مطرح شد برخی ناشران به ویژه ناشران بخش خصوصی از ارسال آثاری که در حوزه معلولان منتشر کردهاند یا نویسنده آنها از افراد دارای معلولیت است، از شرکت در جشنواره خودداری میکنند. وی در خصوص چرایی این امر گفت: برخی از این ناشران دهها کتاب در حوزه معلولان در سالهای اخیر منتشر کردهاند که کتابهای ارزشمندی هستند. اما به علت آنکه باید از هر نسخه دو کتاب را به جشنواره ارسال کنند این امر از نظر مالی و هزینههای سنگینی که چاپ کتاب دارد، برای آنها امکانپذیر نیست. لذا برای تشویق و ترغیب ناشران برای شرکت در این دوره از جشنواره، با تصمیم اعضای شورای سیاستگذاری قرار شد کتابهای آنها پس از داوری و روشن شدن نتایج به آنها عودت داده شود. مهندس شادکام بیان کرد: به گفته یکی از اعضای شورا برخی ناشران به علت آنکه بتوانند کتابهای خود را به فروش برسانند اعلام نمیکنند که محتوای آن در خصوص معلولان است یا نویسنده کتاب از افراد دارای معلولیت است که این امر خود نیاز به آسیبشناسی دارد. البته یکی از عوامل این مسئله به غیر از امتناع ناشران خود افراد دارای معلولیت هستند که از اشاره نوع معلولیتشان خودداری میکنند. این مسائل جملگی ناشی از نگرش منفی مردم جامعه نسبت به افراد دارای معلولیت و کمکاری رسانههای جمعی در این ارتباط است.
دبیر اجرایی جشنواره کاما در خصوص ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره تا پایان تیرماه گفت: طبق گزارشی که آقای کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولان در جلسه ارائه کردند، تا کنون 85 اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده است که 30 اثر برای معلولان و 55 اثر توسط سایر افراد است که در حوزه معلولان کتاب منتشر کردهاند. از میان معلولان 19 اثر متعلق به معلولان جسمی و حرکتی، 9 اثر برای نابینایان و کمبینایان و دو اثر ارسالی از سوی ناشنوایان است.
مهندس شادکام به جوایز در نظر گرفته شده برای افراد برگزیده و شایستگان تقدیر اشاره کرد و اظهار داشت: قرار است در جلسه آتی میزان دقیق جوایز اهدایی مشخص شود و تمام تلاش ما آن است که از تمامی ظرفیتهای موجود استفاده کنیم که جوایز اهدایی در شأن اعضای جامعه هدف معلولان کشور باشد. رئیس ستاد جشنواره کاما تصریح کرد: البته که اگر نهادهای دولتی که در حوزه مسائل فرهنگی بودجه دارند یا شبکه بانکی کشور و نهادهای خصوصی به کمک ما نیایند شرایط بسیار دشوار میشود. بر اساس برآوردی که برای دومین دوره جشنواره کاما شده است این جشنواره بیش از 500 میلیون تومان هزینه دارد و امیدواریم با نقش سازمانهای مرتبط و اعضای شورای سیاستگذاری بتوانیم بودجه مورد نیاز آن را تأمین کنیم. البته سازمانها و وزارتخانههایی که عضو شورای سیاستگذاری هستند، خود نقش پررنگی در این میان ایفا خواهند کرد. برای مثال، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، سالن مراسم اختتامیه، فیلمبرداری و عکسبرداری مراسم و میان وعده غذایی اختتامیه را بر عهده گرفته است که در جای خود بسیار ارزشمند است. یا نهاد کتابخانهها به غیر از حمایت از ناشران و نویسندگان برگزیده برای خرید کتابهای آنها قرار است مبلغی را نیز به صورت نقدی به جشنواره کمک کند.
دبیر اجرایی جشنواره کاما در پایان گفت: در روزهای پایانی مرداد، جلسه بعدی شورای سیاستگذاری با هدف تمدید یا عدم تمدید مهلت ارسال آثار، نهایی کردن جوایز اهدایی و بررسی کمکهای سازمانهای مرتبط تشکیل خواهد شد.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.